Spring naar content

Opening CrossArts

De aftrap voor het eerste themajaar van CrossArts over duurzaamheid en creativiteit vond plaats in de Grote Kerk Breda. Deze aftrap mochten wij in samenwerking met de organisatie en de Grote Kerk Breda produceren. Bezoekers konden bij binnenkomst het kunstwerk Guernica de la Ecologia bewonderen van textielkunstenaar Claudy Jongstra. Daarnaast werden ze ontvangen met een hapje en een drankje en er was een speciaal optreden. Voor uniek en duurzaam vervoer in een bootje was gezorgd naar de tweede locatie van de avond, Brack Breda. Hier werden afsluitend projecties getoond van digital artists SMACK en Eelco Brand. Een bijzondere avond, waar bartheppenhuis.nl zorgde voor het gastenontvangst en -beleving voor zo’n 250 gasten.

Foto’s door: PHOTEDby Edwin Wiekens

CrossArts start haar eerste themajaar “Duurzaamheid & Creativiteit” met een tentoonstelling in de Grote Kerk Breda met het nieuwste werk van Nederlands meest duurzame textielkunstenaar Claudy Jongstra: Guernica de la Ecologia. 

Guernica de la Ecologia wordt omringd door een Bredase interventie: Bredase Bomen is een unieke samenwerking tussen Tim van den Burg en de Gemeente Breda, waarbij gekapte bomen uit de stad een tweede leven krijgen.

Parallel aan deze presentatie worden bij Brack vanaf 20:30 projecties vertoond van digital artists waaronder SMACK en Eelco Brand  op een immens scherm van 5 bij 15 meter. Na de openingsavond zijn deze werken ook te zien op de woensdagen tot 8 juni 2022.

fotografie PHOTED by Edwin Wiekens © info@photed.com www.photed.com +316 24211898; 
Pix4Profs/Edwin Wiekens